Ruiters kunnen op veel plekken terecht op Texel. Het grootste ruiterpadennetwerk ligt in De Dennen. Via het Westerslag kun je naar het strand rijden, of je galoppeert via het Pelikaanbos naar De Koog. Tijdens het zomerseizoen, van 1 mei tot 1 oktober, mag je voor 10.00 uur en na 19.00 uur tot zonsondergang op het strand rijden. Dat is alleen toegestaan op de strandslagen 9 – 17 en 26 – 33. Buiten die periode mag je op de genoemde strandslagen ook overdag paardrijden.

In het noordelijk deel van het eiland , dus in de buurt bij onze boerderij Madura, kun je terecht op strand paal 26 t/m 33 en in het Krimbos én in de duinen bij de vuurtoren. Een deel van de ruiterpaden is ook geschikt voor aanspanningen. Op alle verharde paden mag je ook rijden. (Bron: npduinenvantexel.nl)

normaal tarief

1 stal  € 17,00 per nacht

vakantie / feestdagen 

1 stal € 19,50 per nacht

 1 stal is inclusief, hooi, water en een stukje weide

  • Zodra het donker wordt moeten logeer paarden / ponys op stal om gevaarlijke uitbraken in het donker te voorkomen, we hebben in het verleden een paar keer uitbraken gehad die met een sisser goed af liepen, dus dat risico nemen we niet meer. 
  • Maar wil je echt perse dat je paard of pony buiten blijft staan en laat je paard of pony duidelijk zien dat ie zich overdag super relaxed gedraagd dan mag ie wel in het donker buiten blijven staan, dat is dus echt per paard of pony op dat moment bespreekbaar met Petra.
  • De kosten voor alleen weide zijn 2/3 van het stal nacht tarief, je krijgt dan 1/3 van je vooruitbetaling terug van het stal tarief.

Let op:

we verhuren geen stallen meer tijdens wedstrijden,

dus je kunt alleen reserveren als je op vakantie komt.

* hooi zit bij de stalprijs in (bij acceptabel gebruik)

* los hooi bij weidegang in overleg

een baal gehakseld stro / vlas / zaagsel o.i.d. € 7,00 per stuk. Of een baaltje gewoon stro € 3,50 per stuk ( tijdens reserveren aangeven wat je wil anders is je keus misschien niet beschikbaar )

* brokken zelf meenemen

* zelf uw dier verzorgen

* stal en weide dient u ook zelf schoon te houden en zeker schoon achter laten bij vertrek

* trailer gratis parkeren / vrachtauto de maat even doorgeven!