Openbaar vervoer

De Texelhopper

Hoe werkt het openbaar vervoer op Texel

Reizen met het openbaar vervoer op Texel is niet ingewikkeld.

  • Er rijden grote bussen van Connexxion (lijn 28 en 828) op vaste tijdstippen en via een vaste route naar Den Burg en De Koog. Als u van de veerboot afloopt dan staat de bus aan de rechterzijde klaar.
  • Naar alle andere bestemmingen op Texel kunt u gebruikmaken van de kleine Texelhopperbussen. Deze rijden tussen de 130 haltepalen. De kleine busjes moet u minimaal een uur voor vertrek van het busje reserveren. Dit kan via de telefoon 0222-784 000 of via de website www.texelhopper.nl. Op de website kunt u ook uw kaartjes digitaal bestellen.
  • Per rit betaalt u op Texel € 3,-. U kunt reizen met de Texelhopperpas, een los kaartje dat u kunt kopen bij diverse verkooppunten, de buschauffeur op de grote bus of bij het Connexxionloket in Den Helder. Op de grote bus (lijn 28 en 828) kunt u ook betalen met uw ov-chipkaart. Ook met uw OV-chipkaart betaalt u de vaste ritprijs van € 3,-.

Uw Texelhopperkaartjes kunt u behalve bij de buschauffeur ook bij diverse verkooppunten op het eiland kopen, waaronder onze VVV-winkel aan de Emmalaan in Den Burg.

Meer informatie over vervoer op Texel

De Texelhopperhaltes op het eiland zijn te herkennen aan de zwart-groene ‘meerpalen’. Vlakbij Madura staat er ook een!